Com a cloenda de les activitats emmarcades dins del lema de la Festa Major d’aquest curs, “La Salut Mental, visible i sense estigmes a la UAB”, la Companyia Estable de Teatre La Trifulga dels Fútils presentarà el pròxim 23 de maig el seu últim espectacle La follia dels ocells a la Sala de Teatre de la UAB.

Sinopsis: En un hospital psiquiàtric abandonat al mig dels Balcans hi arriba un jove psiquiatra per fer-se càrrec d’una colla d’interns atrotinats i deixats de la mà de Déu. Però una nit cau del cel un misteriós bagul que els canviarà la vida.

Així comença La follia dels ocells, l’última obra de la Companyia Estable de Teatre La Trifulga dels Fútils i que van presentar el passat 25 de març a Sant Esteve de Palautordera. Com a cloenda de les activitats emmarcades dins del lema de la Festa Major d’aquest curs, “La Salut Mental, visible i sense estigmes a la UAB”, el proper 23 de maig la comunitat universitària podrà gaudir d’aquest espectacle a les 12.30 h a la Sala de Teatre de la UAB.

Abans de començar l’obra de teatre, la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de la UAB, Sara Moreno, realitzarà un breu balanç (Salut mental, visible i sense estigmes a la UAB: reptes pel canvi) sobre totes les accions impulsades durant el curs sota el lema FM17 i una presentació de les propostes per seguir treballant des de la universitat.

La Trifulga dels Fútils va néixer l’any 2000 i està formada per persones amb o sense trastorn mental diagnosticat, actors professionals i altres persones que no s’hi dediquen professionalment al món del teatre, però que volien participar en aquest projecte. Durant els seus dotze anys de vida, la companyia ha presentat obres com El malalt imaginari de Molière o La granja dels animals de George Orwell.

Els pilars sobre els que descansa el projecte de La Trifulga dels Fútils són tres: en primer lloc, crear un projecte de benestar emocional i mental per a tots els que hi formen part, pateixin o no un trastorn menta (amb el temps, la companyia ha aconseguit exercir una funció recuperadora per als seus integrants); en segon lloc, lluitar contra l’estigma social a través de “l’espectacle, la creativitat, la cultura i l’art”, i, per últim, crear cultura popular.

La Salut mental, visible i sense estigmes

Seguint amb el lema de la FM UAB 2017, el passat 25 de gener es va obrir el blog uab.cat/salutmental. En aquest espai, els estudiants podien trobar anunciades les diferents activitats relacionades amb la Salut Mental que es durien a terme al Campus de la UAB, com ara, La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma. A més, se’ls hi van proporcionar una sèrie de recursos per a poder informar-se i combatre l’estigma social al que estan sotmeses les persones que pateixen malalties mentals.

LA FOLLIA DELS OCELLS Slipis.jpg