Nostrum

El passat 10 de març de 2018 es va realitzar el Nostrum, un espai d’acollida i germanor entre totes les persones que conformen la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB. Durant el Nostrum es realitzen de forma paral·lela diferents tallers i aquesta vegada, atès que és l’any de la Salut Mental a la UAB, el Programa de Salut de la FAS va proposar tractar la Salut Mental i l’estigmatització entorn les problemàtiques de Salut Mental en un dels tallers del Nostrum.

aa7279be-a5d9-4b1b-9a78-c7f7c0de3778_zps080e0ea9La formació va ser a càrrec de l’entitat ObertaMent –una aliança del sector de la salut mental que compta des de bon inici amb la implicació de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i altres institucions. Com explica ObertaMent, la prevalença d’experimentar un problema de salut mental és alta (segons l’Organització Mundial de la Salut), i una de cada quatre persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. No obstant això, la salut mental segueix sent un tema tabú envoltat de prejudicis, ignorància i por. Parlar de salut mental ajuda a reduir l’estigma i la discriminació. I com més parlem de salut mental, més fàcil ens serà buscar ajuda quan ens trobem malament i necessitem suport.

La valoració que els/les 22 participants van fer de la formació d’Obertament al Nostrum va ser molt bona. Va ser el taller que va atraure més interès de tots i el que va comptar amb una major assistència, reflectint d’aquesta manera l’interès que mostren els/les estudiants de la UAB en qüestions de Salut Mental. El Programa de Salut de la FAS valora positivament la introducció d’aquesta temàtica en la formació dels/les voluntàries en el marc del Nostrum, que és per extensió  la formació de l’estudiantat de la UAB. Considerem que cal seguir lluitant contra l’estigmatització i normalitzar els trastorns mentals atès que són altament prevalents en la nostra societat, i així contribuir a trencar amb el silenci i l’aïllament social de moltes persones que els experimenten.

image004

Deixa un comentari